By | 17 Νοεμβρίου 2008

Το μέλλον της ανάπτυξης της ΕΕ βρίσκεται στην οικονομία των νέων τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών (ΤΠΕ). Στο πλαίσιο αυτό, αποδίδεται εξέχουσα σημασία στην εκπαίδευση γυναικών για την απόκτηση δεξιοτήτων που θα τις επιτρέψουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα αυτό. Οι εξειδικευμένες γυναίκες στον τομέα των ΤΠΕ αναφέρονται στην αγγλική γλώσσα ως Cyberellas.

Στον ιστοχώρο της Διεύθυνσης Information Society της ΕΕ δημοσιεύεται ανακοίνωση σχετικά με τη Συνάντηση του Φόρουμ των Γυναικών για την Οικονομία και την Κοινωνία στην Deauville της Γαλλίας, όπου η Επίτροπος Βίβιαν Ρέντιγκ θα συναντηθεί με γυναίκες εκπροσώπους από την πολιτική και τη βιομηχανία και θα συζητήσει το ζήτημα της εκπαίδευσης γυναικών στις ΤΠΕ.

Στην Ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι έως το 2010 αναμένεται να υπάρχει έλλειψη 300.000 ατόμων εξειδικευμένου προσωπικού στον τομέα των ΤΠΕ, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί και από γυναίκες. Σήμερα, σημειώνεται ότι στο Βέλγιο υπάρχει έλλειψη προσωπικού 10.100 ατόμων, στην Πολωνία 18.300, στην Ιταλία 2.800, στη Γαλλία 4.300, στην Ισπανία 41.800 και στη Γερμανία 87.800!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *